Slik skaper vi trygg handel. Les om våre smittverntiltak
Slik skaper vi trygg handel. Les om våre smittverntiltak
Les mer
Garderobe

Innsamling av tekstiler og sko

Resirkulering og retur

I flere av våre butikker kan du levere klær, tekstiler og sko du ikke lenger bruker slik at disse kan gjenbrukes eller resirkuleres.

KID 

Ta med deg gamle pledd, gardiner, sengetøy og dundyner du ikke lenger bruker til KID. De tar imot alle typer tekstilkvaliteter, det går også fint om noe har fått en rift eller en flekk som ikke går av. Tekstilene sender KID til UFF for videre gjenbruk og resirkulering. 

KappAhl

KappAhl tar imot alle typer klær, hjemmetekstiler, accessories og sko. Dette gjelder også ødelagte tekstiler, så lange de er tørre og ikke veldig skitne. Ta dem med i en lukket pose og lever dem i innsamlingsbeholderen i butikken. Tekstilene sender KappAhl videre til I:Collect som sorterer dem i tre kategorier; til gjenbruk, resirkulering eller energigjenvinning (produksjon av energi).  

Lindex

Lindex tar imot allt typer tekstiler, uansett hvor du opprinnelig har kjøpt dem. Tekstilene må være tørre og rene og ligge i en lukket plastpose. Du kan levere tekstilene dine i returpunktet i butikken eller gi dem til en av de ansatte i butikken. Lindex samarbeider med Fretex, som enten selger tekstilene i en av sine butikker, utdeling via Frelsesarmeen eller ved at de eksporteres for gjenbruk i utlandet.  

H&M

Her kan du levere inn klær og tekstiler i all slags stand. Som takk for at du resirkulerer får du en rabattkupong per innleverte pose på 10 % som kan brukes ved neste kjøp. Plaggene og tekstilene som samles inn sorteres hos H&M sin samarbeidspartner I:Collect. 

Cubus

Hos Cubus kan du levere alle klær du ikke lenger bruker. Ingenting er for gammelt, ingenting er for slitt - tørre og rene klær kan brukes igjen av andre, eller få et nytt liv som putefyll, eller få et siste liv som energi. Butikken samarbeider med Fretex. 

Shoeday

Hos Shoeday kan du levere inn dine brukte sko. Skoene leveres til Soles4Soles som er en global non-profit organisasjon som ønsker å bekjempe fattigdom gjennom innsamling og distrubisjon av blant annet sko. Soles4Soles organiserer og distribuerer sko til mirco-enterprise, katastoreområder og andre hjelpeprogrammer. 

Shoeday tar også veldig gjerne imot blinkesko som er ferdig brukt slik at de kan fjerne batteriene og gjenvinne disse på riktig måte.

Dressmann 

Hos Dressmann kan du levere både klær du har kjøpt hos Dressmann og klær du har kjøpt andre steder. Ingen ting er for gammelt, og ingen ting er for slitt. Du finner returpunktet ved ved kassen i butikken. 

BUTIKKER SOM TILBYR DENNE TJENESTEN
Cubus
Åpen
H&M
Åpen
Vi har flere butikker som tilbyr denne tjenesten, ikke gå glipp av det!