Slik skaper vi en trygg handel. Les om våre smitteverntiltak
Slik skaper vi en trygg handel. Les om våre smitteverntiltak
Les mer

Skap ditt eget resort hjemme!

- presentert av Kid Interiør, Mester Grønn og Christianina Glasmagasin

Del inn i soner

Er du så heldig å ha en store terrasse eller hage er det fint å kunne dele inn i soner, akkurat som du ville gjort inne. Lag et område for de late dagene med soling og avslapning, et område for å ha spisebordet og grillen. Har du en mindre terrassen bør du tenke på hva du vil bruke den mest til og innrede etter det. Men selv en liten terrassen kan få uendelig mange løsninger om man er kreativ, da det finnes mange smarte sammenleggbare løsninger som gjør at du på 1,2,3 kan ha et kafebord og spisestoler i tillegg til en utesofa. En huskeregel uansett hvilken størrelser du har på terrassen er ikke overmøbler eller overdekorer, du skal jo faktisk kunne bevege deg på terrassen og bruke den til det du har planlagt uten å være rett for at noe går i bakken eller at du må flytte på alt mulig for å få den funksjonen du skal ha.

Bilder er hentet fra Kid Interiør: Interiørtrender 2020: Blue Resort

Bruk tekstiler

Gjør terrassen med hjemlig og koselig med tekstiler som myker opp, som gulvtepper, puter og tepper, men sørg for å holde deg innenfor samme tema for å skape en harmonisk balanse. Eksempelvis kan miks og match av forskjellige mønstre gå fint så lenge man forholder seg til de samme grunntonene i fargene. Da får terrassen litt personlighet. Eks: hvis du er super fan av beige, finn forskjellige tekstiler og mønstre som i større eller mindre grad inneholder den samme beige fargen. Heng gjerne opp gardiner ute! Har du for eksempel en pergola fester du enkelt gardinen øvest i en gardinspiral. Begynner det å regne tas gardinene enkelt ned fra spiralen om man lager et korkfeste. Dette skaper virkelig en følelse av luksus!

Bildet er hentet fra Kid Interiør: Interiørtrender 2020: Blue Resort

Grønne planter og blomster

Er du fritidsgartner i tillegg? La vekstene dine få plass på hele terrassen og bruk dem til å utfylle miljøene du allerede har laget. Eksempelvis urter og planter til mat i spiseavdelingen for å ha dem lett tilgjengelig ved matlaging, men de er jo flotte å se på også. Vi anbefaler å bruke forskjellige høyder på forskjellige planter for å skape et spennende uttryk. Det er mange flotte blomsterkasser i dag som kan henge på rekkverket, eller stativer med høydeforskjeller som gir et mer spennende og eget uttrykk. Bruk også forskjellige typer krukker til plantene for et mer rustikt uttrykk.

Bildet er hentet fra Mester Grønn

Lys opp, ja ute også!

Når mørket faller på finnes det så mye fin belysning som gjøre uterommet ekstra koselig og funksjonelt, slik at du kan bruke det litt lengre. Det finnes så mangt inne belysning til terrasser, alt fra solcelledrevet belysning til oljelamper. Velg noe som passer din stil og det uttrykket du ønsker for din terrasse. Skal det bare være lys for kosen sin skyld kan en lyslenke og to sammen med noen lyslykter være mer enn nok. Når det gjelder lyslykter og oljelamper anbefaler vi å kjøpe litt forskjellige størrelser og fasonger for å skape et personlig og unikt uttrykk, men også her er det fint å holde seg noenlunde innenfor samme fargepallett på lyktene for å skape harmoni i det du dekorer. Er det mye innsekter som mygg og knott kan det være lurt å ha noen mygglys eller lignende som hindrer dem i å være der du er når du vil slappe av på terrassen.

Bildet er hentet fra Christiania Glasmagasin og viser Tenderflame Lilly 8 cm