Slik skaper vi trygg handel. Les om våre smittverntiltak
Slik skaper vi trygg handel. Les om våre smittverntiltak
Les mer
Too good banner

Hvordan redusere matsvinn?

En tredjedel av all mat som produseres i verden ender opp som matsvinn, og i Norge kaster vi minst 385 000 tonn mat hvert eneste år - nok til å mette 800 000 mennesker. FNs bærekraftsmål har et eget delmål om å halvere matsvinnet innen 2030, og dette er noe vi her på Farmandstredet jobber aktivt med å bidra til.

 

Too Good To Go sine ti beste tips for å unngå matsvinn:

 

1.       Vær smart på butikken. Ha en plan for handleturen, og ikke kjøp mer enn du kan spise opp.

2.       Ha oversikt i kjøleskapet og pass på temperaturen. Ha en egen hylle eller boks til mat som må spises snart. Kjøleskapet skal holde mellom to og fire grader - da øker holdbarhetstiden.

3.       Se - lukt – smak. Best før betyr ikke nødvendigvis dårlig etter.

4.       Bruk fryseren smart. Frys mat du ikke rekker å spise opp.

5.       Restelunsj i matpakken. Middagsrester er perfekt som lunsj neste dag.

6.       Restetorsdag. Ha en fast restedag hver uke dedikert til å spise opp maten.

7.       Bruk det du har hjemme. Ris til overs fra i går? Da blir et stekt ris til middag i dag!

8.       Slappe grønnsaker? De kan bli friske igjen hvis de legges en stund i kaldt vann.

9.       Hjelp butikkene. Kjøp nedsatte datovarer og gårsdagens brød, velg maten med kortest holdbarhet hvis du skal spise den snart, redd single bananer og bruk Too Good To Go-appen.

10.   Vær kreativ! Tørt brød kan ristes, brune bananer blir digge i pannekaker og bare fantasien setter grenser for hva du kan ha i en smoothie. Hent inspirasjon ved å følge Spis opp maten, Too Good To Go m.fl. i sosiale medier og besøk Matvetts bruk opp-leksikon på nett!

 

Via appen Too Good To Go kan DU bidra til å redusere matsvinnet her på senteret! Too Good To Go-appen knytter butikker og spisesteder som har mat til overs sammen med folk som ønsker å redde maten til redusert pris. Se her hvilke butikker på Farmandstredet som deltar.

I Norge samarbeider Too Good To Go med over 2000 butikker, spisesteder og hoteller over hele landet. Over 1 million nordmenn har lastet ned og registrert en bruker i appen, og siden oppstart i 2016 har over 3 millioner måltider har blitt reddet fra å ende opp som matsvinn.  

Se hvilke butikker på Farmandstredet som tilbyr Too Good To Go og last ned appen HER,

brød