Slik skaper vi trygg handel. Les om våre smittverntiltak
Slik skaper vi trygg handel. Les om våre smittverntiltak
Les mer
Soppel_1920x580_

Retur og panteordninger på Farmandstredet

Flere av butikkene på Farmandstredet har innleveringspunkter der du kan levere fra deg produkter som du ikke lenger bruker eller trenger. Her får du en oversikt over hva du kan levere hvor. 

Innsamling av tekstiler og sko

I flere av våre butikker kan du levere klær, tekstiler og sko. 

KID 
Ta med deg gamle pledd, gardiner, sengetøy og dundyner du ikke lenger bruker til KID. De tar imot alle typer tekstilkvaliteter, det går også fint om noe har fått en rift eller en flekk som ikke går av. Tekstilene sender KID til UFF for videre gjenbruk og resirkulering. 

KappAhl
KappAhl tar imot alle typer klær, hjemmetekstiler, accessoires og sko. Dette gjelder også ødelagte tekstiler, så lange de er tørre og ikke veldig skitne. Ta dem med i en lukket pose og lever dem i innsamlingsbeholderen i butikken. Tekstilene sender KappAhl videre til I:Collect som sorterer dem i tre kategorier; til gjenbruk, resirkulering eller energigjenvinning (produksjon av energi).  

Lindex
Lindex tar imot allt typer tekstiler, uansett hvor du opprinnelig har kjøpt dem. Tekstilene må være tørre og rene og ligge i en lukket plastpose. Du kan levere tekstilene dine i returpunktet i butikken eller gi dem til en av de ansatte i butikken. Lindex samarbeider med Fretex, som enten selger tekstilene i en av sine butikker, utdeling via Frelsesarmeen eller ved at de eksporteres for gjenbruk i utlandet.  

H&M
Her kan du levere inn klær og tekstiler i all slags stand. Som takk for at du resirkulerer får du en rabattkupong per innleverte pose på 10 % som kan brukes ved neste kjøp. Plaggene og tekstilene som samles inn sorteres hos H&M sin samarbeidspartner I:Collect. 

Cubus
Hos Cubus kan du levere alle klær du ikke lenger bruker. Ingenting er for gammelt, ingenting er for slitt - tørre og rene klær kan brukes igjen av andre, eller få et nytt liv som putefyll, eller få et siste liv som energi. Butikken samarbeider med Fretex. 

Shoeday
Hos Shoeday kan du levere inn dine brukte sko. Skoene leveres til Soles4Soles som er en global non-profit organisasjon som ønsker å bekjempe fattigdom gjennom innsamling og distrubisjon av blant annet sko. Soles4Soles organiserer og distrubierer sko til mirco-enerprise, katastoreområder og andre hjelpeprogrammer. Shoeday tar også veldig gjerne imot blinkesko som er ferdig brukt slik at de kan fjerne batteriene og gjenvinne disse på riktig måte.

Dressmann 
Hos Dressmann kan du levere både klær du har kjøpt hos Dressmann og klær du har kjøpt andre steder. Ingen ting er for gammelt, og ingen ting er for slitt. Du finner returpunktet ved ved kassen i butikken. 

Telefon/nettbrett

Hos Telia kan du selge din gamle telefon eller nettbrett. Ved å bruke MobilPant bidrar du med et beløp til No isolation, den norske gründerbedriften som står bak roboten AV1. Denne roboten hjelper langtidssyke barn ut av ensomhet ved at de blant annet kan ta del i skoledagen. Hver pant gir automatisk 10,- til No Isolation – men dersom du ønsker å gi hele pantebeløpet, så hjelper butikken deg selvfølgelig med det i butikken.Beløpet fra mobilpant kan brukes på varer i butikken eller du kan få en tilgodelapp. Har du Telia abonnement kan vi også trekke panteverdien fra fakturaen din.

Lyspærer, småelektrisk og batterier

Clas Ohlson
Clas Ohlson tar imot brukte batterier og lyspærer i sin butikk. Det er tydelig markerte returstasjoner i butikken. Dersom det er store mengder du skal levere, kan det være lurt å ta en telefon til butikken på forhånd.

I flere år har Clas Ohlson samarbeidet med Miljøagentene om Batterijakten. Batterijakten er konkurransen som gir alle fjerdeklassinger sjansen til å lære mer om gjenvinning, kretsløpstenkning og hvordan vi kan bli bedre til å ta vare p&arin; jordens ressurser. Med Batterijakten kan barna gjøre en enkel og viktig innsats for miljøet mens de har det gøy sammen. Ved å følge batteriets reise fra innsamling til gjenvinning, får elevene et bedre bilde av kretsløpstenkning. 

Tonere og Blekkpatroner

Hos Clas Ohlson kan du pante tonere og blekkbatroner. Du får 10,- i pant per toner/blekkpatron. 

Stekepanner

Hos Tilbords kan du pante din gamle stekepanne. Du får 500,- i rabatt på stekepanne til ordinær pris ved innbytte av din gamle.  

Flasker og bokser

Alle flasker og bokser med pant kan du pante i panteautomaten hos Meny.