bievennlig_1920x5802

Velg bievennlige blomster

Antallet bier og andre pollinerende insekter har gått ned de siste årene, og flere arter står i fare for å bli utryddet

Bievennlige planter

Bier, humler og andre pollinerende insekter er nødvendige for at blomstrende planter skal kunne formere seg. Opp mot 30 prosent av all maten vi spiser er direkte eller indirekte avhengig av bestøvningen som bier gjør. I dag er en av tre biearter på den norske rødlista, noe som betyr at de er i større eller mindre fare for å dø ut. Mange, inkludert regjeringen, oppfordrer til å plante bievennlige planter i hagen og på balkongen.

Så, hva er egentlig en bievennlig plante?

Mange blomster man finner i handelen i dag merkes som «bievennlig», men ofte er dette kun basert på at biene tiltrekkes av blomstene. Mange sommerblomster og stauder blomstrer rikt men gir likevel lite mat til biene, og du kan ikke være sikker på at plantene er dyrket uten kjemikalier som skader biene.

Mester Grønn stiller strenge krav til hvilke produkter vi merker bievennlig. Blomster, planter, løk og frø hos Mester Grønn som bærer merket «bievennlig» både tiltrekker seg bier og er rike på pollen som biene trenger. Vi garanterer at disse blomstene er fri for kjemikaler som pesticider og neonikotinoider, som kan skade bier og andre insekter.

Så se etter «bievennlig» symbolet neste gang du handler hos Mester Grønn. Du finner det på disse produktene:

  • Viola
  • Lavendel flerårig
  • Margeritt
  • Spansk Margeritt
  • Engelsk pelargonia
  • Georgine

Vi er veldig stolte over at mange av våre gartnere har tatt aktive valg om å fjerne kjemikalier som skader bier og andre innsekter, selv om dette er mer krevende og gir større risiko i produksjonen. Mester Grønn samarbeider tett med gartneriene om å utvikle produksjonsmetoder som vil gi stadig flere bievennlige produkter.

Aktuelt

Kupongkampanje - FarmandClub

Klubbdager på Farmandstredet - for medlemmer i FarmandClub (14 - 26 sept)