Slik skaper vi en trygg handel. Les om våre smitteverntiltak
Slik skaper vi en trygg handel. Les om våre smitteverntiltak
Les mer
IMG_0010_f

Blomster med budskap

Vakre buketter med fargeglade, fine blomster er en uttrykksfull gave – med et helt eget språk. Vil du overraske, glede eller vise din takknemlighet med en bukett? Her er noen tips på veien.

Nyforelsket
Tidligere har en bukett med røde, blå og hvite blomster betydd frieri. Er du ikke riktig klar for det enda, men vil fremdeles vise din kjærlighet? Sats på rosa blomster, som ifølge tradisjonen betyr ”jeg er forelsket i deg og lover deg troskap”.

Gullbryllup
Her er det syv røde roser, et klassisk ”jeg elsker deg”, som gjelder. Eller så kan du gå for en blå bukett med åtte blomster, som lover din utkårede at du forblir trofast til deres kjærlighet hele livet.

Kondolanser
Hvite liljer eller roser er fortsatt vanlige blomster for sorg. Men det ikke noe galt med å velge en bukett som mottakeren hadde satt pris på.

Gratulasjoner på fødselsdag
En bukett med oransje og lilla toner viser lykkeønskninger. Ofte brukes roser, nelliker og germini eller gerbera i gratulasjonsbuketten – men tilpass gjerne buketten etter mottakerens smak.

God bedring
Her er det ikke alltid nødvendig med en bukett. Det er like hyggelig å gi bort en orkidé i en fin vase. Varme farger og myke former er en klassisk måte å sende gode tanker på.

 

 

Bilde Credit: Mester Grønn