The Body Shop om bærekraft

Nyheter01/04/2019

The Body Shop har helt siden selskapet oppstart levd etter filosofien at "business can be a force for good". Her forteller butikksjef Anette om noen av tiltakene The Body Shop gjør for å være med på å skape en mer bærekraftig verden 

Cruelty Free

"Alle produktene du finner hos The Body Shop er cruelty free. Dette betyr at ingen dyr, mennesker eller naturen skal lide for at vi produserer produktene våre" forteller Anette. Dette med dyretesting har The Body Shop vært imot siden selskapet startet. De har siden 1998 hatt flere kampanjer for å være med på å bidra til å forby testing på dyr.

 

Community Trade

The Body Shop er opptatt av å handle rettferdig med sine leverandører. 95 % av alle produkter inneholder community trade ingredienser. "Et godt eksempel på en slik ingrediens er sheasmør" forteller Anette. The Body Shop kjøper sheasmør til en rettferdig pris gjennom Tungteiva Womens`s Association i Ghana. Sheasmøret håndlages gjennom en 18-stegs prosess som blir videreført fra mor til datter. Gjennom samarbeidet med The Body Shop har disse kvinnene klart å selvstendiggjøre selg selv og hele deres samfunn. I løpet av det 25 år lange samarbeidet med The Body Shop har forbundet grodd fra 50 til 640 kvinner på tvers av 11 landsbyer. De håndlager idag 640 tonn med sheasmør hvert år.  

 

Et 100 % vegetarisk kosmetikkmerke

"Alle produktene våre er 100 % vegetariske, som betyr at de produseres uten bruk av animalske biprodukter". Men enn halvparten av produktene til The Body Shop er også veganske, dette gjelder for eksempel alle deres børster. Se hele utvalget her 

 

 

Emballasje

"Vi gjør hele tiden endringer på emballasjen til våre produkter for å redusere forbruket av både plast og papir. Vi benytter for eksempel nå kun gavepapir fra en produsent i Serige. Dette papiret er laget av rester tra trelastindustien og kan resirkuleres opptil 7 ganger". The Body Shop har forpliktet seg til innen 2020 å utvikle tre nye, bærekraftige typer produktemballasje.  

 

Ønsker du mer informasjon om tiltakene The Body Shop gjør, ta en tur innom butikken på Farmandstredet.   

 

 

 

  

Av Farmandstredet

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

Mandag - fredag 10-20
Lørdager 10-18

Phone : + 47 33 00 35 40
> Kontakt oss

Top