Oppskrift: Nydelig Rabarbralimonade

Nyheter28/06/2019

Sommeren er her og det betyr rabarbrasesong. Rabarbra er en syrlig sommergrønnsak som kan brukes i alt fra salater til desserter – og selvfølgelig i limonade. Den norske rabarbrasesongen er fra juni til september, men det sies at den bør plukkes og spises før Sankthans, siden de første stilkene er de aller beste. Her er en deilig oppskrift på en frisk limonade som kan nytes på varme sommerdager.

Ingredienser

  • 1 kg rabarbra
  • 400 g sukker
  • 2 liter vann
  • 3 lime
  • Ca 25 g ingefær

 

Slik gjør du

Vask og skyll rabarbraen (bruk kun stilken), kutt den i biter og legg rabarbrabitene i en kjele sammen med sukker og vann. Skrell ingefæren og del den i tynne skiver, limen kan også skjæres i skiver - alt legges i vannet. Kok opp blandingen og la det koke i 3-4 minutter. Skru av varmen og avkjøl i kjelen. Før servering siler du blandingen, helles i glass med isbiter – pynt gjerne med limebåter eller litt mynte.

 

De nydelige glassene og karafffelen finner du hos Kitch`n Farmandstredet

Av Farmandstredet

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

Mandag - fredag 10-20
Lørdager 10-18

Phone : + 47 33 00 35 40
> Kontakt oss

Top