Matpakketips - Gulrotrundstykker

04/08/2019

Disse rundstykkene er perfekt i matpakken eller som turmat

Ingredienser

  • 300g siktet hvetemel
  • 400g grovt mel
  • 1ts salt
  • 2ts sukker (kan sløyfes)
  • 3 1/2 dl vann
  • 3 SS olivenolje
  • 1pk tørrgjær
  • 1 medium gulrot

Fremgangsmåte

Ha mel, salt, sukker og tørrgjær i en bakebolle. Spe på med lunket vann, olje og finrevet gulrot og elt i 10-15 minutter (eller til deigen er smidig og slipper bollen) i en kjøkkenmaskin. Hev deigen på et lunt sted til dobbel størrelse i ca 30-40 min.

Del deigen i 16 like emner og trill ut avlange eller runde rundstykker. Trykk de litt ned og hev med klede over i 30 min.

Stek på 220 grader i 10 minutter.

Avkjøl på rist.

 

PS! Deigen kan også brukes til å lage to brød. Stekes da på 220 grader i 20-25 minutter.

 

Oppskriften har vi fått fra Kitch`n. Utstyret du trenger til oppskriften finner du på Kitch`n 

 

 

Av Farmandstredet

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

Mandag - fredag 10-20
Lørdager 10-18

Phone : +47 407 25 607
> Kontakt oss

Top