Dette trenger du for å løpe ute året rundt

Nyheter14/11/2019

Gjør deg klar for herlig, frisk vinterluft og bedre kondisjon. Her får du gode tips til hvordan du kan kle deg og sko deg for vinterløping.  

Det er ingen grunn til ikke å fortsette med løpetreningen fordi vi nå går inn i den kalde årstiden. Med riktig bekledning og riktige sko, kan du fortsette utendørstreningen hele vinteren.

Riktig utstyr for vinterløping

Straks du har riktig utstyr blir det ikke bare enklere å komme seg ut – det blir morsommere også. Løpsopplevelsen blir så mye bedre med rett utrustning.

 • Joggesko med pigger – et must på snø og is. Gå for et par som er ferdig pigget eller pigg opp et par løpesko du allerede har. Mange sportsbutikker tilbyr pigging av gamle joggesko. En tredje løsning er å kjøpe brodder som du fester utenpå og/eller under skoene. Med pigger på plass under løpeskoene dine, er det bare å legge ut på tur uten frykt for knall og fall.
 • Hodelykt ­– Dersom du skal trene i skumringen eller i mørket kan en lett hodelykt være en god investering. Ikke bare ser du veien eller stien foran deg bedre – du er bedre synlig for andre også.
 • Refleksvest/refleksjakke eller refleksbånd rundt arm og bein – Sørg for at du synes godt og bruk refleks både for din egen sikkerhet og for dine medtrafikanters sikkerhet.
 • Hodetelefoner – Gi deg selv litt underholdning og motivasjon i form av musikk eller en god podcast. Les mer om valg av hodetelefoner her.
 • Oppbevaring til mobiltelefonen – Det finnes smarte løsninger både til å ha rundt livet eller rundt overarmen.
 • Treningsklokke – Det ligger mye motivasjon i å se hvor langt og fort du løper, hva pulsen din er og ikke minst i å logge treningen etterpå. Utvalget av ulike treningsklokker er stort, så velg den som har de funksjonene du trenger.

Bilde av tilbehør man trenger til vinterløping

Løpesko fra Intersport, drikkebelte fra Intersport, vintertights fra Intersport, aktivitetsklokke fra Teknikmagasinet og refleksvest fra Clas Ohlson. 

Riktig bekledning for vinterløping

Kle deg som om det er litt varmere enn det faktisk er når du skal ut å løpe i den kalde årstiden. Det er med andre ord smart å være litt kald i det du starter løpeøkten. Du blir raskt varm, og det er bedre å fryse litt i starten enn at svetten siler etter fem minutter. Om du tenker å løpe rolig eller gjennomføre intervaller har også mye å si for hvor mye du bør ha på. Prøv deg litt frem.

 • Ullundertøy eller superundertøy – Godt treningsundertøy er en viktig investering for komforten på treningsturer. Gå for teknisk materiale – og unngå bomull som vil gjøre at du blir fort kald. Bomull transporterer ikke vekk fuktighet slik som tekniskmateriale og ull gjør.
 • Hansker/votter
 • Lue/pannebånd
 • Buff i halsen
 • Gode løpesokker i ull eller teknisk materiale
 • Overtrekksbukse/Vintertights

TIPS! Kle deg lag på lag på de virkelig kalde dagene!

Å kle seg lag på lag vil si at du...

... velger et ettersittende plagg innerst – enten teknisk superundertøy eller ullundertøy hvis du fryser lett. Det innerste laget skal absorbere svetten, og transportere den vekk fra kroppen og ut i neste lag.

... på de virkelig kalde dagene velger å bruke et mellomlag. Mellomlaget kan være både i ull eller i syntetisk materiale, og formålet med det er at det skal isolere og transportere fukt.

... velger en vind- og vanntett løpejakke ytterst. Formålet med det ytterste lagets er at det skal skjerme mot vind, regn og snø, samtidig med at det skal slippe ut svetten.

Sørg for at det er litt luft og plass mellom lagene for optimal effekt.

Av Farmandstredet

Vis på kart

Åpningstider

Hverdager 9-20 Lørdager 10-18 

Kontakt

33 37 45 60
Vis på kart

Åpningstider

10-20 (10-18)

Kontakt

63 87 00 00

Hjemmeside

Vis på kart

Åpningstider

10-20 (10-18)

Kontakt

21 31 75 65
Vis på kart

Åpningstider

09*-20 (10-18)*Gjelder ikke romjulen og påskeuken

Kontakt

33 20 19 30

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

Mandag - fredag 10-20
Lørdager 10-18

Phone : +47 407 25 607
> Kontakt oss

Top